persacademie campagnebeeld
persacademie slagzin
persacademie voor wie? persacademie vormingen persacademie lesgevers persacademie tarieven persacademie inschrijven persacademie praktisch persacademie wie doet wat? persacademie contact persacademie links persacademie HOME


button mediacoach

Vraag 1 van 10

Welk van de drie onderstaande citaten is een goed slot voor een journalistiek interview?

“De afspraak met mijn man is dat ik als cvs-patiënt probeer te vermijden dat ik mij forceer. Als ik over de limiet ga, dan kruip ik in bed. Mijn energieniveau is als een bankrekening. De meeste gezonde mensen gaan nooit onder nul, een cvs-patiënt vertrekt altijd uit het rood.” 

“Ik kom uit Roemenië en heb nog in het leger gediend onder dictator Ceauçescu. Eerst leek hij te vertrouwen, maar later steeg de macht naar zijn hoofd en werd hij paranoia. Na zijn laatste speech ontstond veel tumult en iedereen begon op iedereen te schieten.”

“Ik herinner me vooral dat het eerst heel mooi weer was op de festivalweide van Pukkelpop. Enkele uren later werd het heel donker en begon het te stormen. Mensen panikeerden, iedereen liep door elkaar en overal hoorde je geroep en gegil. Na een half uur was de storm weer over. Ik zag mensen weggedragen worden in lijkzakken.”