Lesgevers

Griet Plets

Griet Plets is redacteur en adjunct-chef bij De Standaard Weekblad, de weekendbijlage van De Standaard die de langere interviews en reportages bundelt. Ze begon haar loopbaan op de cultuurredactie van de krant, stapte enkele jaren later naar de weekendploeg over, en is sinds acht jaar schrijvend redacteur bij het Weekblad, waar ze intussen ook deels de coördinatie doet. Ze schreef reportages over de meest uiteenlopende onderwerpen, van anorexia bij jongeren tot de spermadonorindustrie in Denemarken, en kreeg de meest uiteenlopende interviewees voor zich, van Laurette Onkelinx tot Benicio del Toro.

Jana Wuyts

Sociale Media Trainer met focus op content creatie en community management. Werkte 10 jaar lang in de journalistiek o.m. bij Het Laatste Nieuws, De Morgen en Het Nieuwsblad. Geeft sinds 2009 als expert les aan de persacademie. be.linkedin.com/in/janawuyts

Kenzo De Bruyn

Kenzo De Bruyn werkte als fotograaf voor oa. Mercedes, AB Inbev en Samsung. Vandaag is hij creatief partner bij communicatiebureau Kantoor Kolos en doceert hij social media en fotografie aan de Thomas More hogeschool.

Kris Vanhemelryck

Kris doceert aan Thomas More onder andere redactievaardigheden | agile project management | scrum | personal branding | digital content strategy | transmedia storytelling.

Leen Van Baelen

Leen Van Baelen groeide op met negatieven en diaprojectoren. Maar Polaroid werd Instagram en zwart-wit in het medialandschap maakte plaats voor volle kleuren en en snelheid. Na een opleiding fotografie belandde ze op een redactie. Als chef foto van Het Laatste Nieuws en De Morgen combineerde ze ruim tien jaar de liefde voor beeld met passie voor nieuws. De quote van Alfred Eisenstadt, 'the most important thing is not the camera but the eye' draagt ze elke dag met haar mee. Sinds 2019 werkt Leen freelance als Creative Content Maker.

Tom Rumes

Tom Rumes is coördinator van de opleiding toegepaste audiovisuele communicatie aan de Thomas More hogeschool. Vanuit zijn ruime ervaring als mediaprofessional en consultant voor mediabedrijven geeft hij gastcolleges over storytelling, nieuwe mediatrends en (smartphone) videoproductie in binnen- en buitenland. Auteur van ‘How to story’ (storytelling) en ‘Be the story’ (transmedia storytelling). Stond mee aan de wieg van innoverende projecten zoals Jail TV en de interactieve documentaire Brickland.